Teatrul Grozăvescu, arhiplin la deschiderea Festivalului Internațional Fest TeamArt

Sunt cinci zile de teatru și alte evenimente culturale de ținută, susținute de 11 trupe de actori din țară și străinătate.

O sală arhiplină, inclusiv balconul și cu ”adausuri” laterale pe culoare, a întâmpinat miercuri seara deschiderea Festivalului Internațional de Teatru ”Fest TeamArt”, ediția a XIII-a, de la Lugoj.

La șapte minute trecute fix după epuizarea ”sfertului academic”, adică după mai bine de 20 de minute de așteptare, iubitorii teatrului au aplaudat deschiderea făcută de actorul Constantin Ilie, prezentator al acestei manifestări de ”anvergură națională și internațională”.

”Vă mulțumim din suflet că sunteți alături de noi în număr atât de mare, ceea ce demonstrează că munca noastră este apreciată”, s-a adresat audienței Constantin Ilie.

”Teatrul lugojean a început la 1841, cu reprezentații școlare, iar acest edificiu, în cei 115 ani de existență, a găzduit numeroase evenimente culturale memorabile. De aceea am și dat instituției noastre o nouă înfățișare. Vreau să-i salut personal pe oaspeții noștri din Italia și din Grecia, pe cei din Caracal, Constanța, Fălticeni, Roman, Mediaș, Medgidia, Reghin, Tulcea. Sunt oaspeții noștri și suntem bucuroși să îi avem aici la Teatrul Grozăvescu, la Casa de Cultură a Municipiului. Mulțumesc celor doi… tinerei, Ilie Constantin și Tudor Trăilă, pentru eforturile de a continua tradiția de 115 ani pe care am moștenit-o. Urez succes și declar deschisă această ediție a festivalului internațional de teatru de la Lugoj”, a spus primarul Francisc Boldea.

Apoi, conform tradiției, festivalul a fost deschis cu reprezentația trupei gazdă. Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu” din Lugoj a prezentat ”Gaiţele” de Al. Kiriţescu, în regia Mariei Voronca, piesa fiind reluată, în mod special, la cererea expresă a publicului lugojean.

Dat fiind numărul foarte mare de spectatori, care a depășit practic capacitatea sălii, actorul Constantin Ilie a anunțat că piesa ”Gaițele” va mai jucată încă o dată pe parcursul lunii noiembrie, la odată care va fi ulterior anunțată.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.