VIDEO: Tornade și furtuni devastatoare au lovit Italia; pagube uriașe!

Italia a fost lovită de fenomene meteo extreme, mai multe furtuni şi chiar tornade provocând victime omeneşti şi distrugeri masive. Unele orăşele arată ca după război.

Presa italiană prezintă situaţia ca dramatică şi se referă la pagube ca fiind “uriaşe”.

În anumite localităţi, apartamentele arată ca după explozie, numeroşi arbori au fost smulşi din rădăcini la Terracina, iar în Viale della Vittoria, un copac a căzut pe o mașină, în trafic, omorând un bărbat și rănind grav un altul.

De asemenea, furtunile continuă să îngrozească Italia, pe măsură ce frontul atmosferic traversează ţara. Apa a atins o adâncime de 156 cm la Veneţia, iar Piazza San Marco este închisă, turiştii fiind sfătuiţi să evite zona.

În Lioni, acoperișurile mai multor centre comerciale a fost luate de vântul puternic şi aruncate pe stradă, iar copaci de mari dimensiuni au fost aruncaţi pe străzi.

Arterele principale din Lioni au fost temporar închise traficului rutier. Oficialii recomandă precauţie maximă pe toate drumurile.

În doar câteva minute, în Martina Franca și Manduria a avut loc un dezastru, anunţă şi președintele consiliului local.

Copaci dezrădăcinaţi, case distruse, iar biserica Sant’Angelo din Manduria s-a prăbușit.

De asemenea, în mai multe porturi s-au prăbuşit munţi de containere, iar mai multe nave au fost lovite puternic de diguri.

Autorităţile au decretat Cod Roşu pe aproape toată coasta de sud a Italiei.

sursa: observator.tv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.