Trupul studentului mort care a sărit din tren, a stat o oră în zăpadă, până a fost găsit

Trupul neînsufleţit al unui adolescent din China a fost găsit la câţiva metri de gara din Roman. Era student şi un fan înfocat al ţării noastre. Ar fi vrut să coboare din vagonul aflat în mişcare, după ce ar fi încurcat gările. Tragedia putea fi prevenită dacă trenul ar fi avut măcar un sistem de închidere a uşilor.

În triajul gării din Roman, unde a fost găsit trupul lui Yuguo Yin, cadavrul a stat oră în zăpadă, înainte ca cineva să-l găsească. Nu l-a văzut nimeni nici când a căzut din trenul care tocmai plecase din staţie. Ar fi vrut să coboare, cred poliţiştii, crezând că a ratat gara. Voia să ajungă în Paşcani, dar trenul nu avea un sistem prin care să fie anunţate opririle.

Tânărul de 16 ani venise în România în toamna anului trecut. Devenise student al Facultăţii de Litere din Bacău şi urma cursuri pregătitoare de limba şi literatura română.

BRÎNDUȘA-MARIANA AMĂLĂNCEI, decan al Facultăţii de Litere din Bacău: ”El a venit în România pentru patru ani. Era pasionat de Eminescu, era pasionat de literatura română. Îşi dorea foarte mult să traducă din literatura română în chineză.”

Într-o vizită la muzeul dedicat lui George Bacovia, Yuguo Yin a făcut un gest impresionant.

TINCUŢA BERNEVIC, muzeograf al Casei Bacovia: ”La sfârşitul vizitei şi-a cerut voie să scrie în cartea de onoare a Casei Bacovia. Şi fiind foarte înalt a făcut un gest de a se aşeza într-un genunchi. Mi s-a părut un gest de extremă pietate. Ar fi putut să devină un bun cunoscător al limbii române.”

Tot din dragoste pentru ţara noastră, participase de 1 Decembrie la parada din Alba Iulia.

IOAN DĂNILĂ, conferenţiar universitar: ”Avea o dotare de excepţie. O memorie, o intuiţie, un simţ al subtilităţilor, al nuanţelor limbii.”

Moartea lui e acum anchetată de poliţişti. Tragedia putea să fie prevenită dacă uşile vagoanelor s-ar fi blocat automat după plecarea trenului din gară.

sursa: observator.tv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.