Un american, un clujean şi un lugojean, în recital pe scena Teatrului Municipal

“Rares Totu’s Midnight Sun feat. Dean Bowman” este numele spectacolului pe care lugojenii n-au voie să îl piardă. Combinata muzicală româno-americană se reîntoarce în aceeași formulă, dar cu ingrediente noi, pe scena Teatrului Municipal din Lugoj.

Miercuri, 20 iunie, în or­ganizarea Asociației Multi­cul­turale “Vision of Dreams”, în colaborare cu Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, pe scena Teatrului Municipal Lugoj, cu începere de la ora 19, va avea loc concertul extraordinar susținut de Rareș Totu și Dean Bowman, alături de cunoscutul chitarist lugojean Cezar Costescu, membru al trupei ”Logic” din anii ‘80.

”Deși acest concert este o re­editare a Galei de Blues de anul trecut, plusul pentru anul acesta va fi prezența pe scenă a lugojeanului Cezar Costescu, fost chitarist nr. 1 al Ro­mâ­niei anului 1986, care va cânta alături de Rareș Totu, de­semnat chitaristul nr.1 al României în anul 1987”, ne-a declarat Augustin Bercean, prezentatorul spectacolului.

Câteva cuvinte despre pro­ta­go­niști: născut la Cluj, pe 27 septembrie 1965, Rareș Totu este singurul artist român care a câştigat titlul de ”Chitaristul anului” în două ţări diferite: România (1987) şi Ungaria (1992).

Chitarist, solist vocal, producător muzical, expert consultant în domeniul chi­ta­relor electrice şi al echipamentelor de scenă și inginer de sunet, Rareș Totu este fon­datorul renumitului band Midnight Sun. A fost component sau colaborator al unor gru­puri precum Compact, Semnal M, Rodion GA sau Progresiv TM. A colaborat cu ar­tiști de renume din țară și din Ungaria, Germania, Austria și SUA.

A cântat în deschiderea mai multor trupe de renume internațional, dintre care amintim Deep Purple, Uriah Heep, Iron Maiden, Win­ger, Animals. Este un pro­tagonist obișnuit al festivalelor de blues și jazz din țară și din Europa.

Despre americanul Dean Bowman se spune că este “un cântăreț de jazz cu suflet de rocker”. Invitatul lui Totu este membru al grupului Screaming Headless Torsos timp de 10 ani. Considerat a fi unul dintre mai apreciați soliști americani de soul-jazz, Dean Bowman poate cânta orice.

De altfel, publicația ”London Guardian” l-a cata­lo­gat ca fiind „un poet al to­na­lităților, cu o tehnică de­să­vârșită, un adevărat star”. De-a lungul carierei sale, Dean Bowman a colaborat cu nume mari ale industriei mu­zicale de gen, de la Don Byron, Steve Coleman, Charlie Hunter, la John Paxton și Ray Charles. Calitățile sale vo­cale au fost apreciate și în „Québécité” – un spectacol de operă și jazz – pus în sce­nă de genialul pianist D.D. Jackson și renumitul poet ca­nadian George Elliott Clarke – autorul libretelor.

Biletele pentru spectacol costă 30 de lei și se găsesc la a­genția teatrală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.