Un român a evadat dintr-o închisoare din Germania. A fost condamnat după ce a ucis un bărbat

Un român, condamnat în Germania după ce a ucis un om, a evadat vineri din închisoare, împreună cu alți doi deținuți – un german și un kosovar. 

Românul de 22 de ani, Sebastian Amaliu (Gaje), din Beiuș, a evadat de la penitenciarul din Arnstadt-Ichtershausen, centrul Germaniei. Doar germanul a fost prins după câteva ore, ceilați doi fiind în continuare căutați, relatează mdr.de.

Amaliu a fost condamnat în 2015, pe când avea 19 ani, pentru tâlhărie urmată de moartea victimei, la 9 ani şi 8 luni. Sebastian Amaliu l-a ucis pe Wolfgang H., paznic la un ansamblu de locuinţe din Erfurt.

Românul locuise o vreme acolo şi cunoştea locul şi obiceiurile paznicului. Cu faţa mascată cu un tricou, l-a lovit pe paznic, lăsându-l inconştient, pentru a-i lua cheia. Astfel, a intrat în recepţie, a furat 710 euro din casierie, dar și alte bunuri. Îngrijitorul s-a trezit şi i-a văzut faţa, aşa că românul l-a strangulat, dar a declarat că era viu când a plecat. Apoi a fugit cu mașina victimei până când a fost oprit de poliție.

A primit o pedeapsă mai mică de 10 ani pentru că la data săvârșirii faptei era minor.

Potrivit autorităților, cei trei au legat două scări  și au sărit peste un zidul închisorii.

Românul are pe Facebook două conturi, unde a postat poze în mod constant. A avut însă grijă să ascundă faptul că e la închisoare.

Poliția germană îi caută pe fugari și așteaptă informații la numărul 0361 662 3432.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.