VIDEO: Președintele Klaus Iohannis: Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea acestei direcții

În scandalul legat de DNA, joi a fost rândul președintelui să iasă în fața presei. “Lucrurile se pot rezuma la puține cuvinte. Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze Direcția Națională Anticorupție și conducerea acestei direcții”, a subliniat Klaus Iohannis.

Reacția vine după ce șeful statului a avut în cursul zilei o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi cu preşedintele PSD Liviu Dragnea. “Doamna prim-ministru mi-a relatat, foarte pe scurt, desigur, că a avut o discuție cu domnul ministru al Justiției, căruia îi lasă mână liberă în ce privește această chestiune vizavi de DNA”, a arătat Iohannis.

Avem – oare a câta oară? – un scandal în spațiul public și cred că, de data aceasta, destul de multă lume se așteaptă să-mi expun opinia în această chestiune. Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puține cuvinte. Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze Direcția Națională Anticorupție și conducerea acestei direcții”, a subliniat președintele Klaus Iohannis în debutul conferinței de presă.

După părerea mea, această încercare este una jalnică și neconvingătoare”, a adăugat șeful statului.

Klaus Iohannis a reiterat că, în opinia sa, Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac “o treabă foarte bună”. “Acest atac, sau această încercare de atac din partea unor penali, este de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună”.

Președintele a dezvăluit că a avut astăzi după-amiază o întâlnire la Palatul Cotroceni cu premierul Viorica Dăncilă și cu Liviu Dragnea.

“Această întâlnire a fost planificată încă din seara în care a avut loc depunerea jurământului din partea noului guvern și rostul acestei întâlniri a fost de a defini cadrul colaborării instituționale între mine și noul guvern”, a subliniat ;eful statului.

Printre temele de discuție s-au numărat pregătirea pentru președinția Consiliului Uniunii Europene, Centenarul și Summitul celor 3 mări, care va avea loc în această toamnă.

“Și, da, am discutat și despre justiție, și despre ce s-a convenit cu ministrul Justiției și mi-am exprimat și nemulțumirea că există un nou scandal legat de justiție, mai exact de DNA, în spațiul public”, a confirmat Klaus Iohannis.

“Doamna prim-ministru mi-a relatat, foarte pe scurt, desigur, că a avut o discuție cu domnul ministru al Justiției, căruia îi  lasă mână liberă în ce privește această chestiune vizavi de DNA. Și, la puțin timp după aceea, ați putut urmări poziția ministrului Justiției care ne-a informat că ne va informa”, a conchis președintele înainte de a prelua întrebări din partea jurnaliștilor.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.