VIDEO: Zeci de muncitori români, sclavi în Italia; cazuri de o gravitate fără precedent!

Patru fermieri italieni au fost arestaţi la Ragusa, în Sicilia, iar alţi patru sunt cercetaţi în stare de libertate, în urma unui control întins pe o perioadă de două săptămâni. Sunt acuzaţi că au exploatat zeci de muncitori români, africani, dar şi italieni pe câmpurile şi serele din Vittoria. 

Nu mai puţin de şapte ferme agricole au fost verificate de carabinieri, oamenii legii găsind 66 de muncitori care lucrau şi erau cazaţi în condiţii inumane; 8 italieni, 32 de români, 14 tunisieni, 2 algerieni, 6 muncitori din Gambia și 4 senegalezi, în total 45 de bărbaţi şi 21 de femei.

Anchetatorii au descoperit cazuri de o gravitate fără precedent.

Toţi erau exploataţi la limita sclaviei şi forţaţi să lucreze fără echipament de protecție şi să trăiască în condiţii mizere, în clădiri dărăpănate, fără toalete şi fără să aibă acces la servicii medicale. Multora dintre ei, pentru a li se permite să locuiască în aşa zisele locuinţe, li se cereau chirie 2 euro pe zi, relatează ragusah24.it.

Asta, în condiţiile în care conaţionalii noştri erau plăţiţi la „negru”, cu 3-4 euro pentru fiecare oră muncită în fermă, umiliţi şi, de multe ori, bătuţi.

Pentru abuzurile descoperite, patru italieni au fost arestaţi. alţi patru fiind cercetaţi în stare de libertate.

sursa: observator.tv

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.